fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutes en Bestemmingen

BA-passagiers landden 77 uur te laat in Londen

Reizigers die met British Airways (BA) van Florida naar Londen wilden vliegen, zijn afgelopen weekend 77 uur later dan gepland in Londen geland, zo melden verschillende Britse media.

Mankement
De reis begon, op 1 november, al slecht toen de passagiers in Orlando te horen kregen dat de vlucht niet kon vertrekken wegens een technisch mankement. De reizigers werden in een hotel ondergebracht en konden de dag erna, toen de reparaties klaar waren, instappen en richting Londen vliegen.

JFK
Tijdens de vlucht werd er een ander mankement gevonden en week de vlucht uit naar JFK. British Airways-passagiers van vlucht BA2036 van Orlando naar Londen Gatwick werden wegens dat mankement aan de Boeing 777-200, op het New York JFK-vliegveld achtergelaten zonder enige informatie, slaapplaatsen of voedselbonnen, zo melden verschillende reizigers aan The Guardian.

Betreurenswaardig
Een van de passagiers zegt dat op JFK de omgang met de passagiers ‘betreurenswaardig’ was. Volgens haar was er ‘geen leiding, geen strategie en schijnbaar geen enkel plan om de passagiers op te vangen.’ Het resultaat was dat veel passagiers enkele uren op de grond probeerden te slapen.

Marathon
Volgens BA konden niet alle passagiers in een hotel ondergebracht worden wegens de New York Marathon, waardoor alle hotels vol zaten. Verder meldt de maatschappij dat ‘de klanten in de eerste klas-lounge werden ondergebracht en daar van eten, drinken en een slaapplaats werden voorzien.’

Londen
Nadat een vervangend toestel naar JFK werd gevlogen konden de passagiers hun reis naar Londen vervolgen. Daar kwamen zij op zondag 4 november, 77 uur later dan gepland, aan op Gatwick. Normaal duurt de vlucht tussen Orlando en Londen ongeveer zevenenhalf uur.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button