Historische luchtvaartIncidentenLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVideo opmerkelijk

Filmmaker maakt 360° video van crash site 70 jaar geleden

Filmmaker Phil Formby heeft een 360 graden-video gemaakt van de crashplaats van een viermotorige B-29 die op 3 november 1948 neerstortte in Derbyshire, waarbij alle 13 crewleden om het leven kwamen.

Choquerend
“We wilden de 360 graden-technologie gebruiken en deze plaats leek daarvoor geschikt”, vertelt Formby aan de BBC. “Het duurt even om te vinden en dan is het erg choquerend om te zien. Het was een verschrikkelijk ongeluk.”

Onderzoek
Samen met zijn collega, Lee Harrison-Mellor, deed hij onderzoek naar getuigenissen en gebruikte dit als voice-over bij de foto’s “We hopen dat dit de plaats recht doet en een goede impressie geeft van hoe het daar voelt.” De film is hier te vinden.

Crash
De B-29 voerde een routinevlucht uit van Lincolnshire naar Cheshire toen het verdween. Het brandende wrak werd snel gevonden. Documenten en lichamen werden verwijderd, maar de wrakstukken werden achtergelaten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button