fbpx
AirlinesEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessional

KLM-737 door technisch mankement terug naar Schiphol

KLM-vlucht KL1705 van Amsterdam naar Madrid is zondagmiddag teruggekeerd naar Schiphol wegens ‘een klein technisch mankement’, zo bevestigt een woordvoerder van KLM desgevraagd aan Up.

Brussel
De KLM-vlucht van Schiphol naar het Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas nabij de Spaanse hoofdstad vertrok om 17:12 uur vanuit Schiphol, maar keerde net voorbij Brussel terug naar Amsterdam. De Boeing 737-900, met registratie PH-BXT van 14,5 jaar oud, keerde wegens een ‘klein technisch mankement’ terug.

Amsterdam
De 737 landde één uur en vijf minuten na take-off weer op Schiphol. Daar konden de passagiers, op een al klaarstaand vervangend toestel, overstappen en alsnog de vlucht naar Madrid vervolgen. Volgens de woordvoerder was terugkeren naar Schiphol de beste optie wegens de reparatiemogelijkheden op het vliegveld en de beschikbaarheid van een vervangend toestel.

Madrid
Normaal gezien duurt de vlucht tussen Amsterdam en Madrid een kleine twee uur. De KLM-vlucht wordt vijf keer per dag uitgevoerd, behalve op zaterdag, dan vliegt een Boeing 737-900 vier keer vanuit Schiphol naar Madrid.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button