fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Ryanair blijft ook in oktober onverstoorbaar doorgroeien

In de maand oktober is Ryanair onverstoorbaar blijven doorgroeien, zo blijkt uit de maandcijfers van de Ierse prijsvechter.

Passagiers
Ondanks de relletjes rond op-de-grond-slapende-piloten, een racistisch incident, sluitingen van bases en blijvende commotie rond lokaal arbeidsrecht, blijft Ryanair onverstoorbaar doorgroeien. Het aantal passagiers steeg in oktober ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar met 7 procent naar 12,6 miljoen personen. En de vliegtuigen bleven met een bezettingsgraad van 96 procent erg vol zitten.

Laudmotion
Met Laudamotion meegerekend steeg het totale aantal passagiers met 11 procent naar 13,1 miljoen reizigers, aangezien de Oostenrijkse maatschappij vorige maand een half miljoen mensen vervoerde. De bezettingsgraad op de Laudamotion-vliegtuigen bedroeg 89 procent.

Schrappen
Verder meldt Ryanair dat het in oktober iets meer dan 300 vluchten moest schrappen wegens de staking van bagageafhandelaar Aviapartner op Brussels Airport, slechte weersomstandigheden en personeelstekort bij de luchtverkeersleiding in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button