fbpx
AirlinesEindhoven AirportNieuwsNL NieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegvelden

Ryanair vliegt voor het laatst uit vanaf basis Eindhoven

De Boeing 737’s van Ryanair vliegen maandag voor het laatst uit vanaf de basis in Eindhoven Airport. Dat laat een woordvoerster van de luchthaven weten aan Up in the Sky.

Toestellen
De basis die de Ierse prijsvechter tot dusver op Eindhoven Airport had, sluit dus een dagje later dan Ryanair had aangekondigd. Begin oktober maakte de maatschappij bekend geen toestellen meer op de luchthaven te stationeren.

Permanent
Dat zou met ingang van maandag 5 november zijn. Het uitstel met een dag, betekent niet dat Ryanair de bedrijfsvoering op Eindhoven Airport toch nog voortzet. “De basis wordt permanent gesloten”, liet Ryanair eerder desgevraagd weten.

Vluchten
Eindhoven Airport blijft wel bediend worden door de Ierse prijsvechter vanaf andere bases, die Ryanair overal in Europa heeft. Voordat de maatschappij aankondigde de enige basis in Nederland te sluiten, stonden gemiddeld ruim veertig vluchten van en naar Eindhoven gepland voor het winterseizoen.

Stakingen
Het overgrote deel daarvan blijft volgens de luchthaven bestaan. Ryanair zei de toestellen uit Eindhoven weg te halen wegens bedrijfseconomische redenen. De aankondiging kwam daags nadat het Ryanair-personeel op Eindhoven Airport zich had aangesloten bij een reeks Europese stakingen. Volgens stukken die zijn ingebracht bij de rechtszaak van aan groep piloten tegen de maatschappij, was de sluiting van de basis een vergelding voor die stakingen.

Piloten
Vakbond FNV Luchtvaart probeerde op het laatste moment nog sluiting van de basis in Brabant te voorkomen. Op Eindhoven werkt zo’n 150 piloten en cabinemedewerkers voor de prijsvechter. Een klein deel daarvan is ingegaan op het aanbod van Ryanair om vanaf een andere basis te gaan werken. De maatschappij moet de piloten conform de uitspraak van de rechter ook na de sluiting van de basis gewoon doorbetalen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Gerelateerde artikelen

Back to top button