AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsRoutes

United wil tweede vlucht tussen Newark en Shanghai

United Airlines wil een tweede vlucht toevoegen tussen Newark en Shanghai in 2020. De maatschappij heeft daarvoor een aanvraag gedaan bij het Amerikaanse Ministerie van Transport, zo meldt Flightglobal.

Route
De tweede vlucht zou om 15:45 uur moeten vertrekken en de volgende dag om 6:40 uur ’s ochtends in Shanghai moeten landen. De retourvlucht vertrekt dan weer om 10:10 uur en landt om 12:45 uur dezelfde dag in Newark. Een Boeing 777-200ER zal worden ingezet op de route.

Frequenties
Het besluit zou zijn genomen vanwege de stijgende vraag op de route. Het wordt echter niet makkelijk om toestemming te krijgen, want ook American Airlines en Delta Air Lines azen erop. Er zijn namelijk nog maar zeven wekelijkse China-frequenties beschikbaar voor Amerikaanse maatschappijen.

Aanvraag
Delta heeft een aanvraag lopen voor een route tussen Shanghai en Minneapolis/St Paul. American heeft veertien frequenties in de wacht staan. United zegt dat de aanvragen van zowel Delta als United kunnen worden gehonoreerd als de frequenties die American niet gebruikt zullen vervallen. “De keuzes van American mogen er niet toe leiden dat andere maatschappijen ervan worden weerhouden ze te gebruiken”, aldus United in de aanvraag.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close