fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

‘Vliegtuig Lion Air intact toen het in zee stortte’

Het vliegtuig van Lion Air was intact toen het met draaiende motoren in de Javazee stortte, zo meldt CNN op basis van een uitspraak van het hoofd van¬†Indonesia’s National Transportation Safety Committee, Soerjanto Tjahjono.

Goede staat
Tjahjono zei dat ‘vanwege de kleine hoeveelheid van het gevonden puin en het verlies van de motorbladen van het vliegtuig, de onderzoekers vaststelden dat vlucht 610 niet explodeerde in de lucht, maar in “goede staat” was voordat het 13 minuten na het opstijgen op maandag 29 oktober crashte.’ Eerder werd er gespeculeerd dat het toestel boven de zee ontploft was.

Zoektocht
Indonesi√ę liet gisteren weten de zoektocht naar slachtoffers en de tweede zwarte doos van het gecrashte toestel van Lion Air met drie dagen te verlengen. De reden hiervoor is dat¬†nog niet alle lichamen van de slachtoffers zijn gevonden. Tot nu toe zijn er 105 lichamen gevonden en overhandigd aan de politie voor forensisch onderzoek.

Crash
Vlucht JT610 is maandag 29 oktober neergestort in de Javazee. In de Boeing 737 Max 8 waren 181 passagiers en 8 bemanningsleden aanwezig. Donderdag werd de zwarte doos van het toestel gevonden. Donderdag werd de eerste zwarte doos van het gecrashte toestel gevonden. Vrijdag overleed een duiker bij de zoektocht.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m√©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button