CargoNL nieuwsOpmerkelijkOverig nieuwsProfessionalVeiligheidVliegvelden

‘Vrachttoestel met problemen landt op Maastricht Airport’

Een vrachtvliegtuig dat vanaf het Maastricht Aachen Airport een testvlucht maakte, moest na problemen met de flaps terugkeren naar het vliegveld, zo meldt ‘De Limburger’.

DHC-8
Het toestel, een Bombardier DHC-8, stond al een tijdje op het vliegveld bij onderhoudsbedrijf SAMCO. De DHC-8 maakte een testvlucht en daar bleek het fout te gaan. De flaps aan de vleugels, die het toestel liften tijdens het opstijgen, wilden niet sluiten.

Alarm
Toen het vliegtuig nog in de lucht was, vroeg de piloot om assistentie tijdens de landing, waarop de hulpdiensten uitrukten naar de landingsbaan. Het ‘vooralarm vliegtuig groot’ werd geslagen, maar toen de DHC-8 weer veilig en zonder problemen aan de grond stond werd het alarm weer ingetrokken. Er waren, los van de piloot en waarschijnlijk twee bemanningsleden, geen passagiers aan boord.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button