AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Air new Zealand neemt eerste A321neo in ontvangst

Air New Zealand heeft de eerste Airbus A321neo voor de maatschappij in ontvangst genomen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Eerste
Afgelopen weekend werd de eerste Airbus A321neo voor Air New Zealand aan de maatschappij overhandigd. Het is de eerste van de 20 bestelde Airbus-toestellen van de A320-familie. Het toestel, in het typische zwarte Air New Zealand-jasje, wordt door Pratt & Whitney Pure Power-motoren aangedreven en biedt ruimte aan 214 passagiers in één enkele klasse.

Helft
De vloot van Air New Zealand bestaat voor de helft uit Boeing-toestellen en voor de andere helft uit Airbus-toestellen. Zo heeft de airline dertien Boeing 787-9’s, tien Boeing 777-200’s en acht 777-300’s in de vloot. De andere helft bestaat uit dertig Airbus A320-200’s en één A321neo, waarmee het totaal aantal vliegtuigen op 62 uitkomt.

Financieel
Los van de vlootvernieuwing gaat het financieel gezien de maatschappij ook voor de wind, in het financiële boekjaar 2018 haalde het de op één na hoogste winst ooit. De winst voordat de belastingen eraf getrokken worden bedraagt 540 miljoen Nieuw Zeelandse dollar (311,58 miljoen euro).

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close