AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

American Airlines breidt vloot uit met 15 Embraers

American Airlines en Embraer hebben een contract getekend waarin staat dat American 15 Embraer E175’s afneemt, zo meldt de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Embraer
Met de nieuwe bestelling van 15 Embraer E175’s komt het totaal aantal bestelde E175’s door American Airlines, sinds 2013, uit op 104 vliegtuigen. De levering voor de toestellen, die ruimte bieden aan 76 passagiers waarvan twaalf stoelen in businessclass en 64 stoelen in economyclass, zal in 2020 plaatsvinden. Het prijskaartje voor deze bestelling, gebaseerd op catalogusprijzen, bedraagt 705 miljoen dollar (616,87 miljoen euro).

Envoy
De toestellen worden door American Airlines ondergebracht bij dochtermaatschappij Envoy, de grootste regionale vlieger in de Verenigde Staten. Met de nieuwe bestelling komt het aantal E-175’s in de vloot van Envoy, in 2020, uit op 84 toestellen.

E-jet
Embraer heeft voor de E-jet familie in totaal meer dan 1800 bestellingen ontvangen waarvan er 1400 geleverd zijn. Met de toestellen wordt door 100 verschillende klanten gevlogen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button