fbpx
InnovatieMilitairNieuwsOpmerkelijkProfessional

NASA test stille supersonische vluchten in Texas

De National Aeronautics and Space Administration (NASA) begint met ingang van 5 november met het testen van stille supersonische vluchten in de Amerikaanse staat Texas, zo meldt de ruimtevaartorganisatie.

Testen
De testen worden met een F-18 uitgevoerd, en moeten het geluid van een X-59, een supersonisch vliegtuig dat door Lockheed Martin’s Skunk Works ontwikkeld wordt, nabootsen. De testen zullen boven Galveston in de staat Texas worden gehouden. De bevindingen van 400 inwoners die metingen van het geluid maken, worden meegenomen in de verdere ontwikkelingsfase van het vliegtuig.

2022
De testen zijn belangrijk omdat de NASA de X-59 in 2022 boven steden in de Verenigde Staten wil laten vliegen. Tijdens het testen moet het geluid van de supersonische knal die de X-59 maakt, gereduceerd worden tot een waarnemingsgeluid van 75 decibel, in tegenstelling tot de 105 tot 110 decibel luide knal die het supersonische passagiersvliegtuig de Concorde produceerde.

Acht
De testen zullen twee weken in beslag nemen en iedere dag zullen er acht knallen te horen zijn, geproduceerd door de F-18, boven het plaatsje Galvaston. Om de knal te produceren vliegt de piloot naar 50.000 ft. (15,2 kilometer) hoogte en duikt dan onder een bepaalde hoek naar beneden. Het toestel bereikt dan tijdens de duik een supersonische snelheid die de knal produceert.

 

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button