AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

United eerste Amerikaanse airline met 787-10 in vloot

United Airlines is de eerste Amerikaanse airline met een Boeing 787-10 Dreamliner in de vloot, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Drie Dreamliners
Met de komst van de 787-10 voor United Airlines is de maatschappij niet enkel de eerste airline in de Verenigde Staten met een Boeing 787-10 in de vloot, maar ook de eerste en enige maatschappij in de wereld die alle drie de Dreamliners in bezit heeft. De Dreamliner-vloot van United bestaat namelijk al uit twaalf 787-8’s en 25 Boeing 787-9’s.

787-10
De Boeing 787-10 is 5,48 meter langer dan de 787-9, verbruikt 20 procent minder brandstof dan de oudere generatie vliegtuigen en biedt het toestel ruimte aan 318 passagiers. Die passagiers zijn verdeeld over 44 plaatsen in business class, 21 in premium economy, 54 in economy plus en 199 in economy. De carrier heeft in totaal veertien toestellen van de 787-10 besteld.

Routes
Naar verwachting zal de 787-10 na de ‘kennismaking’ op de binnenlandse routes ook internationaal worden ingezet. President-directeur Scott Kirby liet eerder al doorschemeren dat het type zo goed als zeker ingezet zal worden op vluchten van Chicago, Newark en Dulles naar Europa.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/