AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Wereldwijde bezettingsgraad daalt na 8 maanden

De wereldwijde bezettingsgraad in september daalde voor de eerste keer in 8 maanden tijd, zo meldt de International Air Transport Association (IATA).

Bezettingsgraad
Voor het eerst sinds 8 maanden liep de bezettingsgraad in september met 0,3 procentpunt terug, in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, naar 81,4 procent. In augustus werd er nog een record verbroken, toen bedroeg de bezettingsgraad 85,3 procent, wat de hoogste bezettingsgraad ooit in een maand was, sinds tenminste 1990, zo meldde IATA vorige maand.

Kilometers
In de maand september reisden, gemeten in het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers, 5,5 procent meer mensen met het vliegtuig dan in september vorig jaar. De capaciteit van de wereldwijde passagiersluchtvaart nam met 5,8 procent toe in september.

Brandstofkosten
Zoals Alexandre de Juniac, de ceo van IATA, de voorgaande maanden al voorspelde, neemt de vraag naar vliegreizen af. De reden hiervoor zijn de stijgende brandstofkosten die de ticketprijzen onder druk zetten.

Europa
In vergelijking met de maand augustus bleef het aantal mensen dat in Europa het vliegtuig pakte gelijk. Wat neerkomt op 26,6 procent van de wereldwijde vliegers. In Azië pakten de meeste mensen het vliegtuig, namelijk 33,7 procent van de wereldwijde reizigers per vliegtuig.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/