fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Wereldwijde bezettingsgraad daalt na 8 maanden

De wereldwijde bezettingsgraad in september daalde voor de eerste keer in 8 maanden tijd, zo meldt de International Air Transport Association (IATA).

Bezettingsgraad
Voor het eerst sinds 8 maanden liep de bezettingsgraad in september met 0,3 procentpunt terug, in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, naar 81,4 procent. In augustus werd er nog een record verbroken, toen bedroeg de bezettingsgraad 85,3 procent, wat de hoogste bezettingsgraad ooit in een maand was, sinds tenminste 1990, zo meldde IATA vorige maand.

Kilometers
In de maand september reisden, gemeten in het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers, 5,5 procent meer mensen met het vliegtuig dan in september vorig jaar. De capaciteit van de wereldwijde passagiersluchtvaart nam met 5,8 procent toe in september.

Brandstofkosten
Zoals Alexandre de Juniac, de ceo van IATA, de voorgaande maanden al voorspelde, neemt de vraag naar vliegreizen af. De reden hiervoor zijn de stijgende brandstofkosten die de ticketprijzen onder druk zetten.

Europa
In vergelijking met de maand augustus bleef het aantal mensen dat in Europa het vliegtuig pakte gelijk. Wat neerkomt op 26,6 procent van de wereldwijde vliegers. In Azië pakten de meeste mensen het vliegtuig, namelijk 33,7 procent van de wereldwijde reizigers per vliegtuig.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button