AirlinesNieuwsProfessionalRoutesVliegtuigtype & -bouwer

BA vaker met 747 en minder met A380 naar Los Angeles

British Airways (BA) zet komende zomer vaker een Boeing 747 in op de route Londen Heathrow – Los Angeles en schroeft het aantal vluchten met de Airbus A380 op die route terug, zo blijkt uit het boekingssysteem van de maatschappij.

Route
Van 31 maart tot en met 26 oktober volgend jaar vliegt British Airways drie keer in de week met de A380 tussen Heathrow en LAX. Nu wordt de Superjumbo nog zeven keer per week op die route ingezet. Daartegenover staat dat enkele van de 36 Boeing 747-400’s van de maatschappij vaker op de route worden ingezet, namelijk 11 keer per week in plaats van de huidige 7 keer per week.

Meeste
British Airways heeft nog de meeste Boeing 747-400’s in actieve dienst. De 36 toestellen hebben een gemiddelde leeftijd van 22,2 jaar oud. KLM staat op de tweede plaats met vijftien 747-400’s. De gemiddelde leeftijd van de KLM-747’s ligt één maandje lager dan die van BA. Op de derde plaats staat Asiana met dertien 747-400’s van 22,4 jaar oud.

2024
Vorig jaar liet chief financial officer Steve Gunning van BA nog weten dat zij met de 747’s nog tot begin 2024 zullen vliegen. De uitfasering van de 747’s moet in 2024 helemaal voltooid zijn, maar wordt de komende paar jaren al wel ingezet. Volgens Gunning moet de vloot in 2021 gehalveerd zijn. Tussen 2022 en februari 2024 moeten dan nog achttien toestellen uitgefaseerd worden. Ook bij KLM worden de jumbo’s komende jaren uitgefaseerd.

KLM
Het was eerst in KLM’s planning om de 747’s in 2020 uit te faseren, maar dat is een jaar opgeschoven. Het is waarschijnlijk de PH-BFY die aan het einde van het zomerseizoen in 2021 als laatste wordt uitgefaseerd. De precieze data zijn volgens de woordvoerder nog niet bekend. De maatschappij heeft in 2021 de 747’s een halve eeuw in dienst. In januari 1971 kwam de eerste, een Boeing 747-200.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/