Nieuws

Boeing 747 schiet van de baan in Canada | video | Update

Een Boeing 747-400 vrachtvliegtuig van Sky Lease Cargo is op het vliegveld van Halifax in Canada van de baan geschoten, zo meldt de website aviation-safety.

Wind
De Boeing 747-400F, vlucht GG4854, die vracht vervoerde van Chicago naar Halifax is woensdagmorgen, om 05:15 uur lokale tijd, op het Stanfield International Airfield nabij de Canadese stad Halifax van de baan geschoten. De waarschijnlijke oorzaak is de wind die met snelheden van een kleine 40 kilometer per uur over de landingsbaan waaide.

Landingsbaan
Het toestel is aan het einde van landingsbaan 14/32 doorgeschoten en kwam daar in het gras terecht. Landingsbaan 14/32 is een geasfalteerde baan met een lengte van 2347 meter. De vijf inzittenden konden met lichte verwondingen uit de jumbojet stappen en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De neus van de 747 en de onderkant van de romp zijn beschadigd, maar hoe erg is nog niet duidelijk.

747
De Boeing 747-400 met registratie N908AR heeft een leeftijd van 21,7 jaar en werd in april vorig jaar door Sky Lease Cargo overgenomen van Singapore Airlines Cargo. Volgend jaar zou het vliegtuig overgenomen worden door Atlas Air.

Heropend
De luchthaven meldt dat inmiddels de tweede landingsbaan 05/23 is heropend voor vliegtuigen, maar het vliegschema is flink in de war geschopt door het incident.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button