fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsProfessional

Budgetmaatschappijen zien 28 miljoen reizigers in oktober

In de afgelopen maand oktober zagen de vier grootste budgetmaatschappijen in totaal zo’n 28 miljoen reizigers aan boord van hun vliegtuig stijgen, zo blijkt uit een analyse van de maandcijfers van Ryanair, Wizz Air, easyJet en Norwegian.

Totaal
Gezamenlijk vervoerden de vier grootste budgetmaatschappij 28.126.658 passagiers in oktober. Procentueel gezien zag Wizz Air de grootste stijging in reizigers, maar nam Ryanair, qua absolute hoeveelheid passagiers, weer plaats op de troon.

Ryanair
Bij de Ierse maatschappij steeg het aantal passagiers in oktober ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar met 7 procent naar 12,6 miljoen personen, de vliegtuigen bleven met een bezettingsgraad van 96 procent gelijk aan vorig jaar. Met Laudamotion meegerekend steeg het totale aantal passagiers met 11 procent naar 13,1 miljoen reizigers, aangezien de Oostenrijkse maatschappij vorige maand een half miljoen mensen vervoerde. De bezettingsgraad op de Laudamotion-vliegtuigen bedroeg 89 procent.

EasyJet
Qua absolute aantallen staat easyJet op de tweede plaats in oktober. De Britse maatschappij vervoerde bijna 8,58 miljoen passagiers, een stijging van 14,1 procent. De bezettingsgraad daalde met 2 procentpunt naar 90,5 procent.

Norwegian
De Noren zagen, in vergelijking met oktober vorig jaar, 8 procent meer reizigers aan boord stappen. Daarmee vervoerden zij net geen 3,39 miljoen passagiers en komen daarmee op de derde plaats. De bezettingsgraad bedraagt 85 procent.

Wizz Air
Op de laatste plaats staat Wizz Air met net geen 3,06 miljoen vervoerde passagiers in oktober. Wel noteren de Hongaren de hoogste procentuele stijging in passagiersaantallen, namelijk 14,84 procent. De bezettingsgraad stijgt met 1,9 procentpunt naar 94 procent.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button