fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Flinke stijging reizigersaantallen voor alle IAG-airlines

Alle IAG-airlines hebben in oktober een flinke stijging in reizigersaantallen gezien, met Iberia als grootste stijger, zo blijkt uit de maandcijfers van het luchtvaartconcern.

Passagiers
In oktober vervoerden Aer Lingus, British Airways, Iberia en Vueling gezamenlijk iets meer dan 10 miljoen passagiers, een stijging van 7,9 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Daarvan werden de meeste passagiers binnen Europa vervoerd, namelijk 5,35 miljoen. Procentueel gezien steeg het aantal passagiers op vluchten naar Latijns-Amerika en de Caraïben het meest, namelijk met 12,5 procent.

Iberia
Van de vier airlines zag Iberia de hoogste procentuele stijging in passagiersaantallen, een stijging van 10,1 procent. Dat komt neer op 5.39 miljoen vervoerde passagiers in oktober. De passagiersaantallen stegen bij Vueling met 9,5 procent, bij Aer Lingus met 9,4 procent en bij British Airways met 2,3 procent. Ondanks dat BA de kleinste stijging heeft nam wel de bezettingsgraad toe met 0,6 procentpunt, naar 83 procent. Bij alle andere airlines nam de bezettingsgraad met 0,6 (Aer Lingus en Vueling) en 0,4  procentpunt (Iberia) af naar respectievelijk 80,7 procent, 84,2 procent en 85,7 procent.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button