fbpx
AirlinesFoto-artikelNieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewProfessional

Ryanair ontslaat crew na verspreiden ophefmakende foto

Ryanair heeft de zes medewerkers ontslagen die vorige maand een foto verspreid hadden waarop te zien is hoe zij op de grond ‘slapen’, zo meldt de BBC.

Grove misdragingen
Volgens de BBC heeft Ryanair de crew ontslagen nadat zij een foto via social media verspreid hadden waarop te zien is hoe zij op de grond moeten slapen. Deze foto is volgens Ryanair in scene gezet en daardoor dus onwaar. De reden voor ontslag is dan ook volgens Ryanair omdat de crew zich schuldig maakte aan ‘grove misdragingen’ en zou de ontslagen crew ‘een onherstelbare vertrouwensbreuk’ tussen het bedrijf en de werknemers hebben veroorzaakt.


Reputatieschade
Volgens de Ierse prijsvechter heeft de foto voor reputatieschade gezorgd, iets waar de maatschappij al langer mee worstelt. Zo ligt Ryanair al een tijdje onder vuur wegens slechte werkomstandigheden, het niet toepassen van lokaal arbeidsrecht en gesteggel met vakbonden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button