fbpx
AirlinesBusiness JetsNieuwsOpmerkelijkProfessionalVideo

Ryanair’s business jet deze winter weer te huur | Video

De enige business jet die Ryanair in dienst heeft, een omgebouwde Boeing 737-700, is komende winter weer te huur, zo meldt de Ierse low-cost maatschappij.

Enige
Onder de 451 Boeing 737’s van Ryanair bevindt zich één 737-700. De andere 450 toestellen zijn 737-800’s. Die ene -700 is meteen een speciale, het is namelijk de enige business jet die de in 1985 opgerichte maatschappij bezit. Het vliegtuig heeft een leeftijd van 19,8 jaar.

Business jet
De business jet, een Boeing 737-700, ziet er van de buitenkant hetzelfde uit als alle andere vliegtuigen uit de Ryanair-vloot. Van binnen is het echter een ander verhaal. Het vliegtuig is uitgerust met 60 businessclass stoelen in een 2-2 configuratie welke achterover geklapt kunnen worden. Ook is er een ruime stoelafstand van 121,92 centimeter tussen de verschillende stoelen en is er een speciale catering aanwezig tijdens de vlucht.

Duur
Waar een Ryanair-ticket vaak zeer goedkoop is, is de prijs voor het huren van de business jet andere koek. Bedrijven, sportclubs of andere groepen moeten voor een vlucht van Londen naar Genève zo’n 33.000 pond (36.762 euro) neertellen, wat neerkomt op zo’n 612 euro per persoon als alle 60 plaatsen bezet zijn, aldus The Guardian.

Pakketten
De huurder kan, los van de huurkosten, ook nog kiezen tussen drie verschillende pakketten waarmee de passagiers voorzien worden van een hapje, drankje en/of maaltijd. De prijzen voor de pakketten zijn vanaf 45, 25 en 15 euro per persoon.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button