fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Winstverwachting Wizz Air naar beneden bijgesteld

Wizz Air heeft de winstverwachting over het lopende boekjaar naar beneden bijgesteld, zo blijkt uit de halfjaarcijfers (april tot en met september) van het gebroken boekjaar van de Hongaarse low cost-maatschappij.

Kosten
De winstverwachting is bijgesteld naar 270 tot 300 miljoen euro over het lopende boekjaar. Dit komt door de stijging van de brandstofkosten, vluchtverstoringen door stakingen van luchtverkeersleiders en overvolle luchthavens.

Winst
In de maanden april tot en met september boekte Wizz Air een omzet van 1,37 miljard euro waarvan 858,6 miljoen aan ticketverkoop, een stijging van 25,3 procent, en 520,5 miljoen euro aan neveninkomsten, een stijging van 12,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst groeide in het eerste halfjaar van het lopende boekjaar met 1,2 procent naar 292,2 miljoen euro.

Passagiers
Het aantal passagiers dat Wizz Air in de periode van april tot en met september vervoerde steeg met 20 procent naar 18,8 miljoen passagiers. Vorig jaar waren dat er 15,6 miljoen. In de afgelopen maand september vervoerde de Hongaarse maatschappij net geen 3,06 miljoen passagiers.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button