IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing waarschuwt voor lagere 737-leveringen in oktober’

Boeing waarschuwt, enkele dagen voordat de bestel- en leveringscijfers gepubliceerd worden, voor een lager aantal geleverde 737’s in oktober. Dat meldt Reuters op basis van uitspraken van Boeing’s financieel directeur Greg Smith.

Leveringen
Smith zei tijdens een conferentie in Chicago dat de leveringen van de Boeing 737-familie lager zullen uitvallen in oktober dan normaal, de reden hiervoor zij de nog altijd durende problemen bij motormaker CFM International. Ook problemen bij andere leveranciers van onderdelen van de Boeing 737 spelen mee in het lagere aantal geleverde narrowbody’s.

Einde
Smith verwacht pas tegen het einde van het jaar pas weer ‘volledig hersteld’ te zijn van de leveringsproblemen. In november en december verwacht hij dat de achterstand van de 737-leveringen weggewerkt kan worden.

Record
Ondanks de leveringsproblemen heeft Boeing in de eerste negen maanden van dit jaar 568 vliegtuigen geleverd, tegenover 554 vliegtuigen in dezelfde periode in 2017. Afgelopen september leverde de Amerikaanse vliegtuigbouwer 87 toestellen waarvan 61 Boeing 737’s.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button