AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessional

Lion Air-737 scheurt vleugel door botsing | foto’s

Een Lion Air Boeing 737-900ER heeft de linkervleugel gescheurd toen het toestel tegen een lantaarnpaal aanreed, zo melden verschillende Aziatische media.

Lantaarnpaal
Lion Air-vlucht JT633 van Bengkulu op het Indonesische eiland Sumatra naar de hoofdstad Jakarta, kwam niet ver toen het op Fatmawati Airport tegen een lantaarnpaal botste. Het vliegtuig, met registratie PK-LGY, blijft aan de grond op het vliegveld staan voor onderzoek. Ook de piloot is geschorst in verband met het onderzoek naar het incident.

Batik Air
De 737 van Lion Air wilde naar alle waarschijnlijkheid om een toestel van Batik Air heen taxiën, en knalde toen met de vleugel tegen de lantaarnpaal. Niemand van de inzittenden raakte gewond.


Lion Air
Het is de tweede keer in korte tijd dat Lion Air te maken krijgt met een incident. Op maandag 29 oktober stortte vlucht JT610, dertien minuten na take-off, neer in de javazee. In de Boeing 737 MAX 8 waren 181 passagiers en 8 bemanningsleden aanwezig. De zwarte doos van het toestel is gevonden. Tijdens de zoektocht naar de zwarte doos overleed een duiker.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button