MilitairOpmerkelijkOverig nieuwsProfessionalVideoVliegtuigtype & -bouwer

Nieuwe onbemande stealth-toestellen op airshow | Video

Op de Air show in de Chinese stad Zhuhai zijn twee bijzondere onbemande stealth-vliegtuigen gespot, beide door Chinese bedrijven gemaakt, zo melden verschillende media.

Caihong-7
De eerste is een prototype van de Caihong-7, of Rainbow 7, van de Chinese Aerospace Science and Technology Corporation (CASC). Het zou volgens de website defenseworld de nieuwste en technologisch meest geavanceerde drone in het Chinese arsenaal zijn. Het toestel moet de concurrentie aangaan met de Amerikaanse RQ-180 en X-47B. Het toestel op de airshow is in onderstaande video te zien.

Avic
Een ander opvallend toestel op de China International Aviation & Aerospace Exhibition is er eentje van de China Aviation Industry Corporation (Avic). Hoewel de website aviationewek niet denkt dat het toestel daadwerkelijk ooit zal vliegen, is de onbemande drone wel interessant gezien de vorm van het toestel en de hexagonale inlaat.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close