AirlinesFinancieelIndustrieNieuwsProfessional

Ryanair sluit cao-overeenkomst met Duitse cabine crew

Ryanair heeft een cao-overeenkomst gesloten met de Duitse vakbond Ver.di, die de cabin crew vertegenwoordigt, zo meldt de Ierse prijsvechter.

Duitsland
In de cao-overeenkomst, die nog door een stemming van de leden van Ver.di goedgekeurd moet worden, staat dat het Duitse arbeidsrecht van toepassing op de in Duitsland gestationeerde cabine crew zal zijn. Ook staat er in de overeenkomst dat in de komende twee jaar het salaris verhoogd wordt en ‘andere voordelen’ voor de Duitse cabin crew van toepassing zullen zijn.

Italië
Daarnaast meldt Ryanair dat de Italiaanse cabin crew-vakbonden FIT CISL, ANPAC en ANPAV met 88 procent van de stemmen, voor de nieuwe cao-overeenkomst hebben gestemd. De overeenkomst is drie jaar geldig en beschrijft ook een salarisverhoging voor de crew.

Erkent
Ook erkent Ryanair twee nieuwe vakbonden, eentje in Griekenland (RACU) en eentje in Zweden (UNIONEN). Met beide vakbonden moet nog rond de tafel worden gezeten om tot een cao-overeenkomst te komen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/