fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Ryanair sluit cao-overeenkomst met Duitse cabine crew

Ryanair heeft een cao-overeenkomst gesloten met de Duitse vakbond Ver.di, die de cabin crew vertegenwoordigt, zo meldt de Ierse prijsvechter.

Duitsland
In de cao-overeenkomst, die nog door een stemming van de leden van Ver.di goedgekeurd moet worden, staat dat het Duitse arbeidsrecht van toepassing op de in Duitsland gestationeerde cabine crew zal zijn. Ook staat er in de overeenkomst dat in de komende twee jaar het salaris verhoogd wordt en ‘andere voordelen’ voor de Duitse cabin crew van toepassing zullen zijn.

Italië
Daarnaast meldt Ryanair dat de Italiaanse cabin crew-vakbonden FIT CISL, ANPAC en ANPAV met 88 procent van de stemmen, voor de nieuwe cao-overeenkomst hebben gestemd. De overeenkomst is drie jaar geldig en beschrijft ook een salarisverhoging voor de crew.

Erkent
Ook erkent Ryanair twee nieuwe vakbonden, eentje in Griekenland (RACU) en eentje in Zweden (UNIONEN). Met beide vakbonden moet nog rond de tafel worden gezeten om tot een cao-overeenkomst te komen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button