NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol binnen de lijntjes in 1e helft gebruiksjaar 2018

Schiphol is in de eerste helft van het gebruiksjaar 2018 ‘binnen de normen gebleven die gelden voor de geluidsbelasting, de uitstoot van stoffen die lokale luchtverontreiniging veroorzaken en de externe veiligheid’, zo blijkt uit de ‘Handhavingsrapportage Schiphol‘ van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De eerste helft van het gebruiksjaar omvat de periode van 1 november 2017 tot en met 30 april 2018.

Tweede Kamer
‘Minister Van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, heeft de rapportage vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) of Schiphol, de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en de luchtvaartmaatschappijen zich aan de milieu- en veiligheidsnormen houden die voor de luchthaven gelden’, aldus ILT.

Risico
Uit het rapport komt verder naar voren dat ‘er een verhoogd risico op overschrijding van de geluidsnormen bij de Buitenveldertbaan en de Aalsmeerbaan’ is. Daarnaast heeft de ILT ‘twee luchtvaartmaatschappijen een waarschuwingsbrief gestuurd in verband met een afwijking van de voorgeschreven luchtverkeersweg.’

LVNL
‘Bij LVNL was het aantal hoogteafwijkingen in de nacht hoger dan toegestaan. Omdat dit in de tweede helft van het gebruiksjaar nog goedgemaakt kan worden, ziet de inspectie nu nog geen reden om op te treden. Er hebben zich geen overtredingen van de regels voor het baangebruik voorgedaan’, aldus de ILT. Ook waren er in de eerste helft van het gebruiksjaar geen slotovertredingen in de nacht waarop gereageerd moest worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/