AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Virgin Australia verwacht eind 2019 eerste MAX-toestellen

Virgin Australia verwacht de eerste Boeing 737 MAX-toestellen in november 2019 in ontvangst te nemen, zo vertelt Virgin Australia-topman John Borghetti tegen ATWonline.

November
Als alles volgens plan verloopt ontvangt Virging Australia in november volgend jaar de eerste Boeing 737 MAX-vliegtuigen die de maatschappij besteld heeft. Begin 2017 stelde Virgin de levering, die dan afgelopen september of oktober zou plaatsvinden, nog uit. Volgens Borghetti is volgend jaar november nu de juiste leverdatum.

Vervanging
De dertig Boeing 737 MAX 8’s en tien 737 MAX 10’s zullen een deel van de vloot van 737-800’s en -700’s, vervangen. De reden hiervoor is dat de maatschappij ‘geen vloot van oude vliegtuigen wil hebben die veel extra onderhoudskosten met zich meebrengen én de brandstofkosten omhoog jagen door het hoge brandstofverbruik in vergelijking met de MAX-toestellen’, aldus Borghetti.

Upgrade
Ondanks dat hij de huidige 737’s wil vervangen, krijgen de 81 toestellen toch een upgrade. Zo heeft 60 procent van de 737’s die op het binnenlandse netwerk worden ingezet wifi aan boord gekregen. De overige 40 procent zal in februari volgend jaar wifi geïnstalleerd krijgen.

MAX 10
In augustus van dit jaar veranderde Virgin Australia de bestaande bestelling bij Boeing en vervingen tien MAX 8’s voor de grotere MAX 10-variant. De maatschappij wordt hiermee de eerste in Australië die met dat type Boeing-vliegtuig zal vliegen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close