AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVliegvelden

Boeing 757 schiet van de baan in Zuid-Amerika

Een Boeing 757-200 van Fly Jamaica Airways is van de baan geschoten toen het landde op het Georgetown-Cheddi Jagan International Airport in het Zuid-Amerikaanse land Guyana.

Vlucht
De Boeing 757 van Fly Jamaica zou als vlucht OJ256 van Georgetown, de hoofdstad van Guyana, naar Toronto in Canada vliegen. Het toestel vertrok om 02:09 uur ‘s nachts lokale tijd, maar keerde na korte tijd weer terug wegens een technisch mankement. Om 02:53 uur ‘s nachts lokale tijd, landde de 757 weer op het vliegveld van Georgetown, maar schoot door en reed van het einde van de baan.

Gewonden
In het vliegtuig zaten 128 personen waarvan 8 crewleden. Volgens lokale media raakten zes mensen gewond die ook naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Net na vertrek meldde de piloot dat er een probleem met het hydraulisch systeem was. Daarop keerde zij terug maar schoof de 757 tijdens de landing door.

Stilstand
De Boeing kwam tot stilstand op een stuk achter de landingsbaan met los zand. Ook nam de 737 een stuk van de omheining van het vliegveld mee. De lengte van de landingsbaan op het Georgetown-Cheddi Jagan International Airport bedraagt 2270 meter.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close