AirlinesEindhoven AirportFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsRoutesVliegvelden

Dochtermaatschappij Aeroflot verbindt Eindhoven en Moskou

Met ingang van 21 december is Eindhoven verbonden met Moskou door een directe vlucht, zo meldt de Brabantse luchthaven.

Eindhoven
De low cost-dochtermaatschappij van Aeroflot, Pobeda Airlines, vliegt vanaf 21 december, vier keer per week, tussen Eindhoven Airport en het Vnukovo Airport in Moskou. Op iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag, vertrekt er vanuit Eindhoven Airport een Boeing 737-800 van Pobeda naar de hoofdstad van Rusland; Moskou. Op die vier dagen vertrekt het vliegtuig om 10:05 uur ‘s ochtends vanuit de lichtstad naar de stad met het Rode Plein.

Moskou
Commercieel directeur van Eindhoven Airport, Flip Estourgie, zegt over de nieuwe route: “De verbinding tussen Moskou en Brainport Eindhoven geeft veel kansen voor zakenreizigers werkzaam in de automotive, hightech en agrifood sector. Uiteraard is de stad Moskou ook een mooie aanvulling voor toeristen als nieuwe bestemming op het routenetwerk. De bestemming Eindhoven en de Provincie Brabant worden nu goed bereikbaar voor de Russische markt, die steeds belangrijker wordt voor de toeristische destinatie Nederland. Met Moskou als start, hopen wij de relatie met Pobeda Airlines de komende jaren verder uit te breiden.”

Pobeda
De vloot van Pobeda bestaat uit 23 Boeing 737-800’s met een gemiddelde leeftijd van 2,4 jaar oud. De maatschappij is nog jong, want het werd op 16 september 2014 opgericht. Eind 2015 begon de airline de eerste internationale vluchten uit te voeren, naar Minsk, Dresden, Keulen, Bratislava en Chambery. Inmiddels vliegt de maatschappij naar 29 internationale bestemmingen en 29 binnenlandse bestemmingen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button