AirlinesNieuwsProfessional

Dubbele groeicijfers voor Eurowings in oktober

Alle airlines van Lufthansa zagen een duidelijke groei in het aantal vervoerde passagiers in oktober, maar dochtermaatschappij Eurowings zag de hoogste stijging, zo blijkt uit de vervoerscijfers van de Lufthansa-groep.

Eurowings
In de maand oktober vervoerde Eurowings, samen met Brussels Airlines, 3,66 miljoen passagiers. Dat is in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar een verhoging van 13,4 procent. Al die reizigers werden met met 30.250 vluchten vervoerd, een stijging in vliegbewegingen van 15,2 procent. De bezettingsgraad steeg met 0,8 procentpunt naar 81,4 procent.

Lufthansa
De maatschappijen SWISS, Austrian Airlines en Lufthansa zagen een stijging van respectievelijk 11,4 procent, 11,7 en 5,8 procent in passagiersaantallen. Daarmee vervoerde SWISS 1,87 miljoen mensen, Austrian 1,31 miljoen en Lufthansa 6,43 miljoen reizigers. Bij Lufthansa nam de bezettingsgraad met 0,3 procentpunt af naar 81,4 procent. Alle vijf de luchtvaartmaatschappijen voerden gezamenlijk 112.875 vluchten uit.

Omzet
Vorige maand meldde het Duitse luchtvaartconcern dat de totale omzet in de eerste negen maanden met 0,5 procent naar naar 26,89 miljard euro was gestegen. De brutowinst daarentegen daalde met 7,7 procent ten opzichte van de eerste negen maanden vorig jaar, wat neerkomt op 2,36 miljard euro tegenover 2,56 euro vorig jaar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close