fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsOpmerkelijkProfessional

Frankrijk neemt volle Ryanair-737 in beslag wegens schuld

De Franse staat heeft een vol Ryanair-vliegtuig, een Boeing 737-800, op het vliegveld van Bordeaux in beslag genomen wegens ‘uitstaande schulden’, zo meldt de Franse Staat.

Illegaal
Volgens Frankrijk moet Ryanair geld teruggeven aan de Franse Staat dat de Ierse maatschappij tussen 2008 en 2009 heeft ontvangen. Ryanair ontving toen financiële steun van Frankrijk om de activiteiten op het vliegveld van Angoulême te ondersteunen. De Europese Commissie oordeelde later dat die financiële steun illegaal door Ryanair was ontvangen. Die prijsvechter zou volgens verschillende Franse media 525.000 euro moeten teruggeven.

In beslag
Omdat Ryanair dat geld nooit heeft terugbetaald nam de Franse overheid op donderdag 8 november een vol Ryanair-vliegtuig in beslag. De 149 passagiers moesten op de luchthaven van Bordeaux het vliegtuig verlaten. Door op een ander Ryanair-toestel over te stappen kwamen zijn, vijf uur later dan gepland, op hun eindbestemming aan; Londen Stansted.

Vaker
In 2014 besliste de Europese commissie al dat Ryanair bovenstaande subsidies onterecht had ontvangen, maar doordat Ryanair in beroep ging tegen de aanklacht werd de terugvordering uitgesteld. Het is niet de eerste keer dat Ryanair onder de loep wordt genomen, zo kondigde de Europese Commissie eerder dit jaar een onderzoek aan naar andere, mogelijke illegaal ontvangen, Franse subsidies door Ryanair.

Frankrijk
Niet alleen Ryanair draagt schuld, zo zouden ‘regionale of lokale Franse autoriteiten’ de subsidies illegaal aan Ryanair hebben toegekend om zo het toerisme in bepaalde streken te promoten. Zo zou de Ierse prijsvechter Montpellier op de website van Ryanair veel in de kijker hebben gezet als toeristische trekpleister, hiervoor zou de maatschappij substantiële bedragen hebben ontvangen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button