IndustrieNieuwsNL nieuwsProfessionalRuimtevaart

Nieuwe assemblagehal Airbus in Oegstgeest geopend

De nieuwe assemblagehal van Airbus Defence and Space Netherlands in Oegstgeest is officieel geopend, zo meldt Airbus.

Oegstgeest
De nieuwe productiehal ligt in het Zuid-Hollandse Oegstgeest en werd op donderdag 8 november officieel door minister-president Mark Rutte geopend. In de hal worden onderdelen gemaakt voor de Ariane 6-raket. “De nieuwe productiefaciliteit van Airbus is van belang voor de ontwikkeling van ruimtevaart, maar ook voor de werkgelegenheid en innovatie in Nederland”, zo zei Rutte tijdens de opening, aldus de Oegstgeester Courant.

Hal
De nieuwe productiehal heeft een oppervlakte van 5.000 vierkante meter en is opgedeeld in drie delen. Het Leidsch Dagblad meldt dat de middelste hal voor ‘de af- en aanvoer van onderdelen en kant-en-klare producten’ is, de linker hal gebruikt wordt door de onderaannemers van Airbus en de rechter hal, ‘waar de temperatuur constant op 20 graden Celsius wordt gehouden’, de eigenlijke assemblage plaatsvindt.

Ariane
In opdracht van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA ontwikkelt Airbus Nederland onderdelen voor de Ariane 6-raket. Dit soort raketten wordt gebruikt om satellieten of andere observatieapparaten de ruimte in te lanceren. Zo werd er afgelopen maand nog een ruimtesonde gelanceerd door de Ariane 5-raket.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close