fbpx
General aviationNieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewProfessionalVeiligheid

Piloot na 4 dagen levend gevonden in Braziliaanse jungle

Een piloot die met zijn sproeivliegtuig neerstortte in de Braziliaanse jungle is, 4 dagen na het ongeluk, levend teruggevonden, zo melden verschillende media.

Overleefd
Maicon Esteves, de piloot van het sproeivliegtuig dat op zaterdag 3 november verdween boven het regenwoud van Peixoto do Azevedo, in het hart van Brazilië, is levend teruggevonden. Hij werd vier dagen na de crash, op woensdag 7 november, gered uit de jungle. Reddingswerkers vonden hem 30 kilometer verwijderd van de plaats waar hij was neergestort.

Brandwonden
Met zijn laatste krachten kon hij om hulp roepen. De reddingswerkers vonden hem aan de oever van een riviertje waar hij op de grond lag. Esteves was totaal verzwakt en kon zelfs niets drinken. Toen de reddingswerkers hem vonden kon hij enkel uitbrengen ‘nu ben ik gered, nu ben ik gered’. Esteves heeft eerste- en tweedegraads brandwonden aan zijn armen, nek en gezicht.

Herstel
Los van de brandwonden aan zijn lichaam liep Esteves ook verwondingen aan zijn voeten op. Volgens de artsen is hij nog een ‘beetje gedesoriënteerd’, maar vertoont hij een sterk herstel. Zijn vriendin, die zwanger is van hun eerste kind, omschrijft Esteves als iemand die ‘niet stil kan blijven staan, en daarom op zoek is gegaan naar hulp, ondanks zijn verwondingen.’

Uitgebrand
Het toestel waarmee Esteves neerstortte was een Neiva EMB-201. Ondanks dat het toestel totaal was uitgebrand, konden reddingswerkers zien dat de deur van het toestel openstond. Ook werd er geen bloed gevonden in het wrak en ontstond de hoop dat Esteves nog zou leven. Vier dagen later bleek hun hoop gegrond.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button