fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegvelden

Ryanair breidt netwerk en vloot Schotse basis uit

Ryanair breidt het netwerk en de vloot van de Schotse basis in Edinburgh komend jaar verder uit, zo meldt de Ierse low cost-carrier.

Basis
Ryanair meldt dat ze 100 miljoen dollar (87,4 miljoen euro) investeren in de basis op Edinburgh Airport. Dit door middel van het stationeren van een nieuw vliegtuig in de Schotse hoofdstad, waarmee het aantal vliegtuigen van acht naar negen stijgt. Daarnaast lanceert de Ierse prijsvechter 11 nieuwe routes.

Routes
Zo vliegt Ryanair vanaf Edinburgh volgende zomer twee nieuwe vaste routes en negen zomerroutes. De twee vaste routes zullen twee keer per week naar de Deense stad Billund uitgevoerd worden en drie keer per week naar Luxemburg.

Zomer
De negen zomerroutes brengen de Schotse reizigers naar Berlijn, Derry, Lissabon, Memmingen, Riga, Sevilla, Sofia, Stockholm en Tallinn. Daarmee komt het aantal routes vanuit Edinburgh op 58 te liggen. Met die nieuwe routes en extra vliegtuig zouden er komend jaar zo’n 3,5 miljoen passagiers van en naar Edinburgh vervoerd moeten worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button