AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Transavia en KLM steken Air France voorbij in oktober

Transavia en KLM zagen in oktober een hogere stijging in passagiersaantallen dan Air France, zo blijkt uit de maandcijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie.

Hoogste
Transavia zag de hoogste passagiersstijging in oktober, namelijk 10,5 procent. Daarmee kwam het totaal aantal vervoerde passagiers op 1,58 miljoen uit. Voor de Nederlandse Transavia-tak steeg het aantal passagiers met 1,2 procent. ‘Bij Transavia bleef door een gelijke groei van het vervoer en de capaciteit, de bezettingsgraad vrijwel gelijk aan vorig jaar’, aldus KLM. De bezettingsgraad van Transavia is de hoogste van de airlines, namelijk 92,3 procent, een stijging van 0,5 procentpunt.

KLM
KLM zag afgelopen maand 2,8 procent meer mensen aan boord stappen. De Nederlandse maatschappij vervoerde dan ook 3,02 miljoen passagiers in oktober. De bezettingsgraad in de KLM-vliegtuigen steeg met 1,3 procentpunt naar 89,5 procent. ‘De drijvende kracht achter de goede vervoercijfers komt vooral van onze routes naar Noord- en Zuid-Amerika, waar we respectievelijk +8,2% en +9,3% meer passagiers aan boord verwelkomden’, zo meldt Pieter Elbers, ceo van KLM.

Air France
Van de luchtvaartmaatschappijen die onder de luchtvaartcombinatie Air France-KLM vallen, was de groei het kleinst bij Air France en dochtermaatschappij HOP!. Zij noteerden een stijging van 1,3 procent aan vervoerde passagiers, wat daarmee uitkomt op 4,55 miljoen reizigers. De bezettingsgraad steeg met 0,3 procentpunt naar 81,8 procent.

Vracht
Bij KLM en Air France werd er in oktober uiteraard ook vracht vervoerd. Bij een daling van de capaciteit met 4,3% bij KLM, steeg het vervoer licht (+0,3%), wat zorgde voor een sterke groei van de bezettingsgraad met 3,3 procentpunt naar 70,7%. Bij Air France lag de vrachtbezettingsgraad een stuk lager, namelijk op 56,2 procent, een stijging van 0,1 procentpunt. het vervoer steeg wel licht met 7 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button