fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Concurrentie ULCC’s op routes Canada – VS losgebarsten

De concurrentie op routes tussen Canada en de Verenigde Staten is losgebarsten nu Flair Airlines hun eerste vlucht tussen Edmonton en Las Vegas heeft uitgevoerd. Ze gaan hiermee de concurrentie met WestJet-dochter Swoop aan.

Flair Airlines
Flair Airlines meldt dat het op donderdag 8 oktober de eerste vlucht tussen Edmonton in Canada en Las Vegas in de Verenigde Staten heeft uitgevoerd. Vlucht F8777 was de eerste voor Flair tussen Amerika en Canada. Met deze vlucht vormen zij concurrentie voor Swoop, ook een ultra low cost-carrier en die sinds 11 oktober tussen de twee buurlanden vliegt.

Concurrentie
Met de vlucht naar Las Vegas gaat Flair Airlines de concurrentie aan met Swoop, de dochtermaatschappij van het Canadese WestJet. Want ook Swoop vliegt sinds 11 oktober vanuit Edmonton naar steden in de Verenigde Staten, waaronder Las Vegas en Phoenix/Mesa. Later in oktober vliegt Swoop ook naar andere bestemmingen in de VS, namelijk Fort Lauderdale, Orlando, Arizona en Tampa.

Bestemmingen
Vanaf het Edmonton International Airport voert Flair Airlines vluchten uit naar Las Vegas McCarran Airport, Phoenix/Mesa Gateway Airport, Palm Springs International Airport, Orlando International Airport en Miami International Airport. De vluchten worden met Boeing 737-400’s uitgevoerd. De vloot van Flair bestaat namelijk uit zeven Boeing 737’s met een gemiddelde leeftijd van 25,8 jaar oud.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button