fbpx
IncidentenNieuwsVliegvelden

Luchtverkeersleider onwel aangetroffen in toren Las Vegas

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA introduceert nieuwe procedures, nadat woensdag een luchtverkeersleider aan het begin van de nachtshift onwel werd aangetroffen in de verkeerstoren van McCarran International, in Las Vegas.

Veiligheid
De verkeersleider werd rond elf uur in de avond van zijn werkplek gehaald. Waardoor de persoon onwel raakte is niet bekend. Duidelijk is dat de verkeersleider zijn functie niet meer mag vervullen. Volgens de FAA is de veiligheid niet in het geding geweest.

Aangepast
De autoriteit heeft het nachtbeleid na het voorval per direct aangepast. Het is vanaf nu niet meer mogelijk een meerdere verantwoordelijkheden in de verkeersleiding te combineren, vlak voor middernacht en anderhalf uur na de start van de shift. Hierdoor kan een andere verkeersleider pauze nemen.

Slapend
Eerdere incidenten in 2011, waarbij verkeersleiders slapend tijdens hun dienst werden aangetroffen, leidden tot het ontslag van toenmalig operationeel directeur bij de FAA, Henry Krakowski.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button