fbpx
AirlinesIncidentenNieuws

Pakistan Airlines-toestel belandt in het zand

Een toestel van Pakistan International Airlines (PIA) van het type ATR 72-500 is zaterdagochtend van de baan geschoten op de luchthaven van het Pakistaanse Panjgur Airport. Op beelden is te zien dat het vliegtuig in het zand tot stilstand is gekomen.

Lek
Het incident gebeurde na de landing op het vliegveld, vermoedelijk doordat een van de banden lek raakte. Aan boord waren 43 passagiers, zij hebben het toestel veilig verlaten.

PIA had het vliegtuig, de AP-BKY, zo’n drie en een half jaar op dry-lease basis in gebruik. Iets minder dan zeven jaar geleden werd het toestel afgeleverd vanuit de fabriek.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button