AirlinesLiefhebberNieuwsOpmerkelijk

Stinkend fruit zorgt voor vertraging Indonesische airline

Passagiers die klaagden en stewards bijna fysiek aanvielen over een ‘misselijkmakende geur’ aan boord van een vlucht van Sriwijaya Air, zorgden ervoor dat de vlucht met een uur vertraging kon vertrekken, zo meldt de BBC.

Muiterij
De geur aan boord van de Boeing 737-800 van Sriwijaya Air was volgens passagiers zo misselijkmakend dat zij vertikten om met de vlucht mee te gaan. De stank in het vliegtuig was afkomstig van twee ton aan Doerian-vruchten die in het laadruim zaten. Volgens de stewards zou de geur in de lucht wel verdwijnen, maar de passagiers werden boos en er ontstond muiterij aan boord; niemand wilde in die stank vliegen.

Verwijderd
Om aan de wensen van de passagiers te voldoen werden de zakken met het stinkende fruit uit het laadruim verwijderd. Hierdoor kon de vlucht van Jakarta naar Bengkulu een uur later dan gepland vertrekken. De maatschappij mocht de vruchten volgens de richtlijnen wel vervoeren, maar wilde de passagiers tevreden stellen.

Doerian
De Doeria-vrucht wordt in veel Aziatische landen als delicatesse gezien, maar is vaak verboden in resorts en het openbaar vervoer door de zeer sterke geur. De geur van de vrucht doet denken aan een mengeling van terpetine, open riool en uien.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button