AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Turkish Airlines ziet recordwinst

De zaken gaan goed bij Turkish Airlines. De nationale maatschappij van Turkije boekte over de eerste negen maanden van dit jaar een netto recordwinst van circa 670 miljoen euro.

Brandstof
De cijfers zijn extra positief in het licht van de stijgende brandstofprijzen, waar ook andere maatschappijen momenteel mee te maken hebben. Er werd een omzet behaald van circa vier miljard dollar in het derde kwartaal, over de eerste negen maanden was de omzet 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Oorzaak
Volgens de maatschappij is groei de belangrijkste oorzaak voor de cijfers. Investeringen in zuinigere vliegtuigen en de opening van nieuwe routes dragen hieraan bij. Bovendien zaten er meer passagiers in de vliegtuigen. Gemiddeld bedroeg de bezettingsgraad 82 procent, dat is 3,2 procentpunt meer dan vorig jaar.

Hub
Turkish Airlines heeft de ambitie om verder te groeien op de nieuwe luchthaven Istanbul New Airport. Op de huidige thuishub Atatürk is geen ruimte meer voor expansie.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button