fbpx
EmbraerIncidentenNieuws

Onbestuurbare Embraer maakt noodlanding in Portugal

Een Embraer ERJ-190LR (P4-KCJ) van de Kazachse luchtvaartmaatschappij Air Astana raakte zondagmiddag in de problemen boven Portugal. Op geluidsfragmenten van de luchtverkeersleiding is te horen dat het toestel onbestuurbaar was.

Noodlanding
Inmiddels heeft het vliegtuig een succesvolle noodlanding gemaakt op de luchthaven van het Portugese Beja, zo melden Portugese media. Pas na de derde poging stond het aan de grond.

https://twitter.com/FlightAlerts_/status/1061671221543256064

Zee
F-16 gevechtsvliegtuigen werden ingezet om het toestel te begeleiden. Een van de piloten meldde dat het plan was om een noodlanding in zee te maken.

Een geluidsfragment van de communicatie tussen de piloot en de luchtverkeersleiding:

Lissabon
De Embraer was twee uur eerder vertrokken vanuit Lissabon als vlucht KC1388. Aan boord waren zes personen. Het toestel stond zo’n zes weken aan de grond in Lissabon. Daar werd onderhoud aan het vliegtuig uitgevoerd. De Embraer is circa vijf jaar oud.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button