LiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsVliegvelden

Oostwold Airshow pakt groot uit met jubileum

De tweejaarlijkse vliegevenement Oostwold Airshow viert in juni volgend jaar de tiende editie. Volgens de organisatie wordt komende editie groter dan ooit, “Mooier en meer”, zo is het streven.

Deelnemers
Inmiddels is het eerste deel van de deelnemerslijst vastgelegd. Zo maken een Republic P-47D Thunderbolt uit 1945, verschillende Spitfires, Mustangs en een originele Hawker Hurricane Mk.I uit 1939 hun opwachting, net als een Britse Hawker Sea Fury T.20. Uit Engeland komt verder het aerobatic display team ‘Raven’ en ook het Fokker Four met vier historische Fokker S-11 ‘Instructor’ vliegtuigen komt naar Oost-Groningen.

Luftwaffe
Naast Nederlandse, Engelse en Amerikaanse vliegtuigen, hoopt de organisatie uit Duitsland een vertegenwoordiger van de Luftwaffe vast te leggen. Dit type toestel heeft sinds 1945 niet meer boven Nederland gevlogen. Ook de hypermoderne aerobatic vliegers en spectaculaire formatieteams worden verwacht.

Pinksteren
Met bijna 25.000 bezoekers in 2017 geldt de vliegshow als het grootste evenement in de Nederlandse burgerluchtvaart. Het evenement vindt komend jaar opnieuw plaats met Pinksteren, op zondag 9 en maandag 10 juni 2019.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close