IncidentenNieuws

Tijd dringt in zoektocht zwarte doos Lion Air-toestel

Er is haast geboden bij de zoektocht naar de cockpitvoicerecorder van het gecrashte Lion Air-toestel. Volgens Haryo Satmiko van de Indonesische autoriteit voor transportveiligheid neemt de sterkte van het geluidssignaal van de recorder af, waardoor het zoeken steeds moeilijker wordt.

Zwarte doos
Samen met de vluchtdatarecorder, die eerder al wel werd opgespoord, vormt het de zwarte doos van het vliegtuig. De zwarte doos is nodig om de oorzaak van de ramp te kunnen achterhalen. Juist de combinatie van gegevens uit beide recorders is van belang.

Gesprekken
De vluchtdatarecorder draagt volgens onderzoeksleider Soearjanto Tjahjono ongeveer 70 tot 80 procent bij aan het vinden van de oorzaak, maar in combinatie met de geluidsfragmenten van gesprekken die in de cockpit zijn gevoerd kan de oorzaak nog beter worden achterhaald.

Geluidssignalen
De cockpitvoicerecorder zendt sinds de crash geluidssignalen uit zodat het makkelijker kan worden opgespoord. Er is nu gevoeligere apparatuur nodig om het te kunnen vinden.

Beëindigd
De autoriteiten kondigden verder aan dat de zoektocht naar slachtoffers wordt beëindigd. Volgens het team kan er nergens meer worden gezocht en wordt er ook niks meer gevonden. Inmiddels zijn 77 lichamen geïdentificeerd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close