IncidentenLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVeiligheidVideoVideo opmerkelijkVliegtuigtype & -bouwer

Boeing 747 blusvliegtuig bestrijdt bosbranden | Video

In de Amerikaanse staat Californië woeden er al geruime tijd bosbranden. Om deze branden te bestrijden zet de brandweer een Boeing 747-400 blusvliegtuig in; de Global SuperTanker.

Blusvliegtuig
De Boeing 747-400 was voorheen in dienst bij Japan Airlines, maar werd in 1991 omgebouwd tot een blusvliegtuig. De ‘California Department of Forestry and Fire Protection’ heeft nu gebruik gemaakt van het toestel om de branden te bestrijden en onder controle te houden.

Liters
In de afgelopen zeven dagen heeft het blusvliegtuig 13 blusvluchten uitgevoerd en 21 keer het brandvertragende schuim afgeworpen. In totaal werd er bij die 21 blusacties 830.694 liter aan schuim gespoten. Hoe dat er uit ziet is in onderstaande video’s te zien.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/