NieuwsProfessionalVliegvelden

Heathrow boekt 2 jaar op rij onafgebroken passagiersgroei

Heathrow boekt in de maand oktober, voor het tweede onafgebroken jaar op rij, een passagiersgroei, zo meldt Europa’s grootste luchthaven.

Oktober
In de maand oktober reisden er in totaal 6,95 miljoen reizigers via Heathrow, een stijging van 4,4 procent ten opzichte van oktober vorig jaar. Het was voor de 24e maand op rij dat het aantal reizigers, dat via de luchthaven passeerde, steeg.

Vollere vliegtuigen
Het stijgende aantal passagiers is vooral te danken aan ‘grotere en vollere vliegtuigen, aldus Heathrow. Het aantal passagiers van en naar Noord-Amerika steeg het hardst met 9,1 procent. Dit kwam doordat er verschillende American Football-teams in het Wembley stadium kwamen spelen.

Vliegbewegingen
Ook het aantal vliegbewegingen steeg in oktober, met 1,1 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, naar 41.486 vliegbewegingen. Het aantal ton vracht nam met 2,9 procent af naar 150.070 ton vervoerde vracht in oktober.

China
Vorige maand werd het netwerk uitgebreid met een 11e bestemming in China, namelijk de miljoenenstad Shenzhen, ook bekend als het ‘Chinese Sillicon Valley’, waar alle grote tech-bedrijven zitten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button