Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol aanstaande zaterdag niet met trein te bereiken

Schiphol is aanstaande zaterdag niet met de trein te bereiken, zo meldt ProRail. Op vrijdag en zondag is de luchthaven ook moeilijker bereikbaar met de trein.

Zaterdag
‘Op zaterdag 17 november is Schiphol niet per trein bereikbaar. Dan rijden op de trajecten Schiphol Airport-Leiden, Amsterdam Sloterdijk/Amsterdam Zuid-Schiphol Airport en Intercity direct rijdt niet op het traject Amsterdam Centraal – Rotterdam. Er worden dan bussen ingezet in plaats van treinen.

Vrijdag
Op de dagen vrijdag, zaterdag en zondag worden er door ProRail werkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor rijden er, net als op zaterdag, ook op vrijdag en zondag geen treinen op het traject Schiphol Airport-Leiden.

Zondag
‘Op zondag 18 november rijden er op het traject Amsterdam Zuid – Schiphol Airport – Hoofddorp wel treinen. Tussen Amsterdam Sloterdijk – Schiphol Airport en Leiden – Schiphol Airport rijden dan nog steeds bussen. Voor overstappende reizigers op Amsterdam Sloterdijk en Schiphol zet NS kruiers in om hen te assisteren met hun bagage. Daarnaast helpen extra NS-medewerkers op de stations om reizigers naar de bussen te verwijzen’, aldus ProRail.

Werkzaamheden
De werkzaamheden die ProRail uitvoert rondom Schiphol omvatten onder meer een vernieuwing van de stroomvoorziening die elektriciteit levert aan het spoor en het treinstation. Ook worden nieuwe wissels geplaatst bij Hoofddorp en wordt het spoor vernieuwd tussen Leiden en Schiphol. In totaal werkt ProRail aan 14 projecten rond Schiphol Airport. Een tweede werkperiode zal volgend jaar van 17 tot en met 20 januari plaatsvinden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button