AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegvelden

Austrian Airlines vergroot Weense vloot met 4 vliegtuigen

Austrian Airlines, dochtermaatschappij van Lufthansa, vergroot haar vloot op haar hub op het vliegveld van Wenen met vier vliegtuigen, zo meldt de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij.

Oktober
In oktober is het eerste vliegtuig van Austrian Airlines aan de vloot op de Wenen-hub toegevoegd. De Bombardier Q400 werd van zustermaatschappij SWISS overgeplaatst van Zwitserland naar Oostenrijk. Het vliegtuig, met plaats voor 76 passagiers, was eerder bij SWISS, via een wet lease-overeenkomst, ondergebracht.

2019
De overige drie toestellen zullen in de eerste helft van 2019 op Austrian Airlines-hub Flughafen Wien-Schwechat in Wenen gestationeerd worden. Volgens commercieel directeur Andreas Otto ‘zal Austrian Airlines het niet gemakkelijk maken voor de low cost-maatschappijen op het vliegveld van Wenen.’

Wenen
Volgens Otto heeft Austrian Airlines een voordeel ten opzichte van de low cost-airlines omdat zij ‘betere service bieden en een goed wereldwijd netwerk hebben.’ Zo kondigden de Oostenrijkers in oktober nog aan vaker naar Canada te vliegen. Een van de concurrenten van Austrian Airlines op Wenen is Wizz Air. Zij vliegen sinds 2 juli, onder andere, rechtstreeks tussen Wenen en Eindhoven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/