AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegvelden

Austrian Airlines vergroot Weense vloot met 4 vliegtuigen

Austrian Airlines, dochtermaatschappij van Lufthansa, vergroot haar vloot op haar hub op het vliegveld van Wenen met vier vliegtuigen, zo meldt de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij.

Oktober
In oktober is het eerste vliegtuig van Austrian Airlines aan de vloot op de Wenen-hub toegevoegd. De Bombardier Q400 werd van zustermaatschappij SWISS overgeplaatst van Zwitserland naar Oostenrijk. Het vliegtuig, met plaats voor 76 passagiers, was eerder bij SWISS, via een wet lease-overeenkomst, ondergebracht.

2019
De overige drie toestellen zullen in de eerste helft van 2019 op Austrian Airlines-hub Flughafen Wien-Schwechat in Wenen gestationeerd worden. Volgens commercieel directeur Andreas Otto ‘zal Austrian Airlines het niet gemakkelijk maken voor de low cost-maatschappijen op het vliegveld van Wenen.’

Wenen
Volgens Otto heeft Austrian Airlines een voordeel ten opzichte van de low cost-airlines omdat zij ‘betere service bieden en een goed wereldwijd netwerk hebben.’ Zo kondigden de Oostenrijkers in oktober nog aan vaker naar Canada te vliegen. Een van de concurrenten van Austrian Airlines op Wenen is Wizz Air. Zij vliegen sinds 2 juli, onder andere, rechtstreeks tussen Wenen en Eindhoven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button