IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing ziet aantal orders in oktober enorm dalen

Afgelopen maand oktober ontving Boeing 18 orders voor nieuwe vliegtuigen, een enorme daling tegenover de 64 orders die de Amerikaanse vliegtuigbouwer in dezelfde maand vorig jaar binnenhaalde, zo blijkt uit de maandcijfers van Boeing.

Orders
De 18 orders die Boeing in oktober binnenhaalde werden door acht verschillende klanten geplaatst, waarvan drie onbekende. Er werden 10 Boeing 737 MAX-toestellen besteld, zeven 787-9 Dreamliners en één 777-200LR. Turkmenistan Airlines en de Aviation Captial Group bestelde beide drie 737 MAX’s en zijn daarmee de grootste klanten in oktober.

Leveringen
Het aantal vliegtuigen dat Boeing in oktober aan klanten leverde is met één toestel gestegen tegenover oktober vorig jaar. Onder de 57 toestellen die uit de fabriek rolden bevonden zich 43 Boeing 737’s, één 767-300F, één 777F en twaalf Dreamliners, bestaande uit één 787-8, twee 787-10’s, en negen 787-8’s.

Klanten
China Eastern, ICBC Leasing en Southwest Airlines waren de grootste klanten in oktober met respectievelijk drie 737’s en één 787-9, drie 737-800’s en drie 737 MAX’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close