fbpx
Nieuws

Eerste Saoedi-Arabische airline ontvangt A320neo

Flynas, de eerste Saudi-Arabische low cost-airline heeft de eerste van 80 Airbus A320neo’s ontvangen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Eerste
Flynas is de eerste luchtvaartmaatschappij in Saoedi-Arabië die de Airbus A320neo in ontvangst heeft genomen. De A320neo’s voor Flynas worden door CFM International LEAP 1A-motoren aangedreven. De leveringen voor de 80 toestellen zouden in 2026 vervolledigd moeten zijn. Flynas plaatste de bestelling in januari 2017. Het prijskaartje, gebaseerd op catalogusprijzen, bedroeg toen zo’n 8,1 miljard euro.

Flynas
De prijsvechter uit Saoedi-Arabië vervoerde vorig jaar in totaal 6,4 miljoen mensen en in de eerste helft van dit jaar 3 miljoen passagiers. Flynas, opgericht op 13 november 2013, heeft een vloot bestaande uit 31 toestellen, waarvan één A320neo, zesentwintig A320-200’s en twee A319’s. Ook heeft het nog twee Boeing 747-400’s in de vloot met een gemiddelde leeftijd van 17,8 jaar oud.

Flyadeal
Flyadeal, een andere low cost-airline uit Saoedi-Arabië, ontvangt komende januari drie nieuwe Airbus A320ceo’s. De vloot van de low-cost dochtermaatschappij van Saudi Arabian Airlines (Saudia), wordt met de nieuwe A320ceo’s uitgebreid naar 11 Airbus-toestellen. De vloot bestaat al uit acht A320-200’s met een gemiddelde leeftijd van 0,8 jaar oud.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button