fbpx
NieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewProfessional

Ierse luchtvaartautoriteit onderzoekt UFO-waarnemingen

Verschillende piloten hebben melding gemaakt van ufo’s (unidentified flying objects) aan de zuidwest-kust van Ierland. De Ierse luchtvaartautoriteit doet nu onderzoek naar de meldingen, aldus de BBC.

British Airways
Een pilote van British Airways maakte op vrijdag 9 november om 06:47 uur lokale tijd melding van een ‘zeer fel licht’. Het object dat naast zijn toestel vloog ging er daarna ‘zeer snel naar het noorden vandoor’. De piloot nam contact op met de luchtverkeersleiding van Shannon en vroeg of er misschien militaire trainingen gaande waren. Dat bleek niet het geval.

Virgin
Een andere piloot, van Virgin Atlantic, maakte ook melding van ‘een mogelijke meteoor of ander object dat de dampkring binnenkwam.’ Ook hij sprak over ‘twee felle lichten’ en het wegschieten van die objecten met een ‘astronomische snelheid, zo snel als mach 2’, wat twee keer de sneller dan het geluid is.

Onderzoek
De Irish Aviation Authority doet naar aanleiding van deze meldingen onderzoek naar de onverklaarbare verschijningen. Hieronder is de conversatie tussen de verschillende piloten en de luchtverkeersleiding in Shannon te horen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button