NieuwsOpmerkelijkPilotenProfessional

Ierse luchtvaartautoriteit onderzoekt UFO-waarnemingen

Verschillende piloten hebben melding gemaakt van ufo’s (unidentified flying objects) aan de zuidwest-kust van Ierland. De Ierse luchtvaartautoriteit doet nu onderzoek naar de meldingen, aldus de BBC.

British Airways
Een pilote van British Airways maakte op vrijdag 9 november om 06:47 uur lokale tijd melding van een ‘zeer fel licht’. Het object dat naast zijn toestel vloog ging er daarna ‘zeer snel naar het noorden vandoor’. De piloot nam contact op met de luchtverkeersleiding van Shannon en vroeg of er misschien militaire trainingen gaande waren. Dat bleek niet het geval.

Virgin
Een andere piloot, van Virgin Atlantic, maakte ook melding van ‘een mogelijke meteoor of ander object dat de dampkring binnenkwam.’ Ook hij sprak over ‘twee felle lichten’ en het wegschieten van die objecten met een ‘astronomische snelheid, zo snel als mach 2’, wat twee keer de sneller dan het geluid is.

Onderzoek
De Irish Aviation Authority doet naar aanleiding van deze meldingen onderzoek naar de onverklaarbare verschijningen. Hieronder is de conversatie tussen de verschillende piloten en de luchtverkeersleiding in Shannon te horen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/