NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Meer reizigers via Schiphol in oktober

In oktober passeerden er weer meer reizigers Schiphol dan dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de vervoerscijfers van Nederlands grootste luchthaven.

Passagiers
In totaal reisden er 6,4 miljoen mensen via Schiphol in oktober. Een stijging van 2,5 procent. Van die reizigers vlogen er bijna 4,6 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen, een stijging van 1,1 procent ten opzichte van vorig jaar. Verder laat de luchthaven weten dat door meer vluchten naar IJsland en Polen de passagiersaantallen op die routes met 18 procent stegen. Het aantal reizigers naar Griekenland en Spanje nam respectievelijk met 8 en 4 procent af.

Vliegbewegingen
Het totaal aantal vliegbewegingen steeg ten opzichte van vorig jaar oktober met 0,7 procent naar 46.709 bewegingen tegenover 46.402 vorig jaar. Het aantal vrachtvluchten nam met 10,7 procent af naar 1.400 vluchten en ook het aantal nachtvluchten daalde met 6,3 procent naar 1.861 vluchten. De General Aviation-vluchten stegen met 3,6 procent naar 1.609 vluchten.

Internationaal
Op internationale routes werd er in oktober ook meer gevlogen. Zo nam het aantal passagiers op vluchten naar India met 41 procent toe, naar Brazilië met 15 procent en naar de Verenigde Staten met 11 procent. Volgens Schiphol komt die stijging door Bangalore en Fortaleza als nieuwe bestemming in India en Brazilië en meer vluchten naar New York.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button